19 november t/m 27 december 2014- Ron van der Werf& Caro van de Wijer, Mark Rijkers

Foto

Schilderijen: Ron van der Werf
Objecten: Caro van de Wijer & Mark RijkersOpening: zaterdag 22 november 16.00 uur door Hens Odinot van atelier Droom en Daad Deventer

Ron van der Werf schildert met acryl, olieverf op doek, paneel en papier, vaak aangevuld met krijt, potlood, textiel en karton. Hij werkt met veel witten die overgaan in bruine of blauwe varianten, lagen oker, sienna en andere aardtonen. Hij werkt vanuit een innerlijke kracht, een streven naar bepaalde vormen, tegenstellingen en kleuren, naar een bepaald materiaal en pas nadat hij deze op het doek heeft overgedragen laten ze hem inzien wat hij eigenlijk wil. Zijn werk staat dicht bij de muziek, de meest abstracte kunstvorm. Het werk kenmerkt zich door een eenheid, het resultaat van een voortdurend zoeken en aftasten van grenzen. De schilderijen van Van der Werf zijn opgenomen in diverse privé- en bedrijfscollecties in onder meer Polen, Duitsland, Zwitserland en Nederland.

Caro van de Wijer en Mark Rijkers zijn de eigenaars van “Amazing Projects”. 
Caro schildert met glas en licht. Het effect van licht op of door glas geeft een extra dimensie aan het werken met glas.
Mark’s interesse lag en ligt meer in het ontwerpen van driedimensionale voorwerpen, het ontwerpen van verlichting en het werken met vlakken. Het werken met verschillende materialen, zoals hout en metaal, vind hij geweldig, maar glas is het uitgangspunt. Glas op zichzelf is al prachtig, maar het heeft ook de eigenschap dat het andere materialen beter laat uitkomen. Vanaf 1994 is Mark al bezig met het ontwerpen, maken en restaureren van glas in lood. Vanaf 2004 zijn zij beiden bekwaamd in het fusen van glas. Caro is begonnen met het werken aan de brander (lampworking) en Mark met het casten van glas. Diverse Kunstcadeaus zijn te bewonderen in Kiek-Kus van deze glaskunstenaars. Kom kijken en laat je verrassen !


Plaats een reactie