​2 december 2015 t/m 2 januari 2016- Liesbeth Rahder & Tina Lintvelt

Foto

Uitnodiging tentoonstelling 40

​2 december 2015 t/m 2 januari 2016

Opening zaterdag 5 december aanvang: 15.30 uur Openingstoespraak: om 16.00 uur door Leny Stappers- zangdocent, organisator Nacht van Goud en  zangoptreden Notru Damus.

Schilderijen- Liesbeth Rahder


Sculpturen- Tina Lintvelt

Liesbeth Rahder Opleiding: Gerrit Rietveldacademie 1980-1985 Zij laat schilderijen zien die voortkomen uit een zintuiglijk en intuïtief proces. Liesbeth heeft als geen ander een zuiver gevoel voor materiaal en zij werkt in deze fase ook volledig vanuit de mogelijkheden van de olieverf. De verf en de beelden op haar schilderijen vormen de neerslag van haar belevingswereld, dromen en gevoelens.
 
Het werk van Tina Lintvelt is krachtig werk, heeft het vermogen, ons dingen te laten zien die er niet zijn. De druppelvormige objecten, bijvoorbeeld. Zijn het waterdruppels? Zijn het eieren van een prehistorisch dier? Zijn het korstige tranen van een heidense godin? Ze zijn wat ze zijn. Het werk is geïnspireerd door haar persoonlijke geschiedenis, door de dingen die zij om haar heen ziet en beleeft. Tina vormt haar ervaringen en indrukken om tot iets dat voor iedereen begrijpelijk wordt. Haar werkwijze schept organische objecten die leven en bewegen, die sierlijk zijn.


Plaats een reactie