2 juli t/m 3 augustus 2014- Joris Collier& Vasily Tryndyk

Picture

In Kunst en cultuur Galerie Kiek-Kus, aan de Roggestraat 16 in Deventer zijn met een knipoog naar Deventer Op Stelten ,tijdens de tentoonstellingsperiode van 2 juli t/m 3 augustus 2014 te zien:

  • Schilderijen en objecten van Joris Collier
  • Schilderijen en objecten van Vasily Tryndyk

Opening: zaterdag 5 juli van 16.00 tot 18.00 uur.

Joris Collier is geboren in Wales. Dieren zijn voor Joris Collier een onuitputtelijke inspiratiebron. Hij weet hun wezen in olieverf feilloos te raken.Jong en oud worden aangetrokken door de losheid waarmee hij konijnen, vissen, herten en paarden, trefzeker neerzet – vooral grote dieren, want zegt Collier “die zijn mijn projectie om groot en sterk te kunnen zijn”.Speelsheid kenmerkt Collier, maar hij penseelt zijn dieren met bijna tedere hand en werkt zijn dierenobjecten minutieus af.Speciaal voor Festival Deventer Op Stelten heeft hij levens grote paarden gemaakt die te zien zijn in de voormalige smederij.

Vasily Tryndyk (1954) geboren in Nalchik in de voormalige Sovjet-Unie.  Studeerde af aan de Hoge Kunstschool van Leningrad. In 1990 legt Vasily Tryndyk, mede door de grotere bewegingsvrijheid als gevolg van de perestrojka de eerste kontakten met Nederland.
Tryndyk onderscheidt zich als kunstschilder ondermeer door het visueel waarneembare naar zijn eigen perceptie een heel nieuwe verschijningsvorm en dimensie te geven. Hij plaatst daarbij de mens en diens omringende wereld in een associatief verband met een heel eigen vorm en perspectief.


Plaats een reactie