22 april t/m 23 mei 2015- Erick van Driel& Kees Woestenenk

Foto

Pasteltekeningen- Erick van Driel
Beelden van Steen & hout- Kees Woestenenk
Opening: zaterdag 25 april inloop:15.30 opening: 16.00 uur door Mario Lai, eigenaar Barmilano en restaurant Keizerskroon.

Tentoonstellingsperiode: 22 april t/m 23 mei 2015
Erick van Driel begon in 1970 als illustrator bij Museum van Natuurlijke historie (tegenwoordig Naturalis). Werkte bij de Rijksuniversiteit van Leiden (faculteit der Archeologiën, hij bleef naast illustrator aan de universiteit steeds als beeldend kunstenaar werken en exposeren. Erick gebruikt voornamelijk gemengde technieken, o.a.  Tempera, pastel en contékrijt. Doordat hij in Rome archeologische illustraties heeft gemaakt in het museum de Villa Giulia heeft dit o.a. invloed op zijn huidige werk. De sfeer van Rome en Italië blijft altijd een bron van inspiratie.
Erick van Driel wil zijn werk niet in een bepaalde hoek plaatsen maar gaat richting impressionisme.

Kees Woestenenk is begonnen als architect, eerst in Amsterdam, daarna Apeldoorn. Na ongeveer 30 jaar is hij met zijn architectenbureau gestopt. Vanaf zijn studietijd heeft hij zich bezig gehouden met tekenen, schilderen en beeldhouwen. Nu heeft hij zich helemaal op het maken van beelden gestort. Kees gaat een paar keer per jaar naar Pietrasanta in Italië, het Mekka van de beeldhouwers. Hij heeft beelden van marmer, albast, serpentijn, springstone, speksteen en graniet. En beelden van eiken, berken, linden, acacia, kersen en balsa. Hij werkt abstract en figuratief. Bij het wordingsproces, zijn er soms aanknopingspunten, een onregelmatigheid, een scheur of ander gebrek, meestal zijn deze aanknopingspunten nog onvoldoende en begint hij te hakken. Als het goed is vind hij er het gevoel, de emotie in terug. Wat Kees drijft is iets te maken dat gewoon mooi mag zijn.


Plaats een reactie