Galerie

Galerie Kiek-Kus in Deventer, is internationaal georiënteerd en toont hedendaagse kunst van beginnend talent en gevestigde kunstenaars. Galeriehoudster Margriet Pronk organiseert zowel duo- als groepstentoonstellingen in de bovenruimte van de galerie. Op de begane grond is een mix van stijlen: schilderijen, tekeningen, objecten, keramiek, (wand)sculpturen van (inter)nationale kunstenaars, die met elkaar een rijk en gevarieerd beeld geven van de disciplines in de hedendaagse kunst en Design. Kenmerkend voor de galerie zijn de vaak spannende combinaties van presenteren. Elke tentoonstelling in de galerie is evenwichtig en zorgvuldig samengesteld, met het streven ieder kunstwerk van een kunstenaar afzonderlijk en in samenhang perfect tot zijn recht te laten komen.

De naam Kiek-Kus is Deventer dialect voor kijk eens, en de KUS staat voor de liefde voor Kunst. De galerie is gevestigd in een bijzonder middeleeuws pand uit 1400 dat van oorsprong een paardenstal en smidse was en is gevestigd op een toplocatie inde Roggestraat bij de Bergkerk in het historisch stadscentrum van Hanzestad Deventer.

  • Grote collectie Kunst en Design
  • Bemiddeling en advies bij kunstaankoop
  • Art space-meeting -zone( 1e verdieping) voor een vergaderingen, kleinschalige recepties of lezing.  
  • De combinatie van kunst kijken en Hanze-historie en een stadswandeling met gids
  • samenwerkingsprojecten met Kunstenaars en creatievelingen, culturele instellingen, VVV Deventer.
  • Ronald Rugenbrink & Margriet Pronk zijn sinds 2011 de trotse eigenaars van de Kunstgalerie zien u komst van harte tegemoet, tot Kiek-Kus in Deventer!