Kunst en Cultuur Galerie in Deventer

Galerie Kiek-Kus toont en verkoopt hedendaagse Kunst en Design van opkomende en gevestigde Fine-Art kunstenaars. Galeriehoudster Margriet Pronk organiseert zowel duo- als groepstentoonstellingen in diverse ruimtes van de galerie. Een unieke mix van stijlen: schilderijen, tekeningen, objecten, keramiek, (wand)sculpturen van (inter)nationale kunstenaars, die met elkaar een rijk en gevarieerd beeld geven van de disciplines in de hedendaagse kunst en Design. Kenmerkend voor de galerie zijn de vaak spannende combinaties van presenteren. Elke tentoonstelling in het middeleeuwse Rijksmonument is evenwichtig en zorgvuldig samengesteld, met het streven ieder kunstwerk van een kunstenaar afzonderlijk en in samenhang perfect tot zijn recht te laten komen samen met de unieke details van het middeleeuwse pand. Hier komen verleden en heden met fine art samen.

De naam Kiek-Kus is Deventer dialect voor Kijk eens, en de Kus staat voor de liefde voor Kunst. De galerie is gevestigd in een bijzonder middeleeuws Rijksmonument uit 1400 met uniek details dat van oorsprong een paardenstal en smidse was. En is gevestigd op een toplocatie bij de Bergkerk in de Roggestraat in het historisch stadscentrum van Hanzestad Deventer.

  • Grote collectie Kunst en Design
  • Bemiddeling en advies bij kunstaankoop
  • Geschikt voor een vergaderingen, kleinschalige recepties of lezing ,vraag naar de mogelijkheden via [email protected]  
  • De combinatie van kunst kijken, Hanze-historie en een eventuele stadswandeling met gids. Het Bergkwartier, met daarin de alom bekende Roggestraat, huist naast de Bergkerk een keur aan ambachtelijke winkels, horeca en galerie├źn.
  • samenwerkingsprojecten met Kunstenaars en creatievelingen, culturele instellingen, VVV Deventer, Kunst en Cultuur Annemieke Brouwer( gids)
  • Ronald Rugenbrink & Margriet Pronk zijn sinds 2011 de trotse eigenaars van Open Rijksmonument en Kunstgalerie Kiek-Kus in Deventer.