Galerie

Galerie Kiek-Kus Deventer, is internationaal georiënteerd en toont hedendaagse kunst van opkomende en gevestigde kunstenaars. Galeriehoudster Margriet Pronk organiseert zowel duo- als groepstentoonstellingen in de bovenruimte van de galerie. Op de begane grond is een mix van schilderijen, tekeningen, objecten, keramiek, (wand)sculpturen van diverse kunstenaars, die met elkaar een rijk en gevarieerd beeld geven van de disciplines in de hedendaagse kunst en Design. Kenmerkend voor de galerie zijn de vaak spannende combinaties van presenteren. Elke tentoonstelling in de galerie is evenwichtig en zorgvuldig samengesteld, met het streven ieder kunstwerk van een kunstenaar afzonderlijk en in samenhang perfect tot zijn recht te laten komen.

De naam Kiek-kus is Deventer dialect voor kijk eens, en de KUS staat voor de liefde voor Kunst. De galerie is gevestigd in een bijzonder middeleeuws pand uit 1400 dat van oorsprong een paardenstal en smidse was. En zit op een toplocatie nabij de Bergkerk in het historisch stadscentrum van Hanzestad Deventer.

  • Grote collectie Kunst en Design
  • Bemiddeling en advies bij kunstaankoop
  • Verhuur van de ruimte voor een vergaderingen, kleinschalige recepties of lezing, eventueel met catering​ 
  • De combinatie van kunst kijken en een stadswandeling met gids
  • samenwerkingsprojecten met Kunstenaars en creatievelingen, interieur en kleuradviseur, culturele instellingen, VVV Deventer.
  • Ronald Rugenbrink & Margriet Pronk zijn 2011 de trotse eigenaars van de galerie en heten u van harte welkom in Deventer, tot KIEK-KUS!