.

 • Helicopterview- Amerenske Koopman- schilderijen en objecten, nieuwe kunst en werk van de afgelopen 20 jaar.
 • tentoonstelling maart

  Elke week zijn er weer nieuwe kunstwerken in de Galerie aan de Roggestraat 16-18 in Deventer te bewonderen en aan te schaffen. De huidige tentoonstelling van Ed van Haren, George Schriemer, Zsuzsanna Gyorgyovics, Gertjan Scholte-Albers, Jan Wils is te bekijken. Kom gerust naar de galerie en bespreek de mogelijkheden! of mail of bel: [email protected] of bel: 0570-642573.

  Op donderdag, vrijdag, zaterdag en koopzondag is galeriehoudster Margriet Pronk van 12.00-17.00 aanwezig. Ook kun je op afspraak de galerie bezoeken om eventueel een kunstwerk te kopen. Tot Kiek-Kus in Deventer! 

 • Verlengt: Meeting: George Schriemer- 24 oktober 2020 t/m 17 april 2021

  Tentoonstellingperiode: 24 oktober 2020 t/m 17 april 2021

  Meeting: George Schriemer

  Galerie Kiek-kus|Roggestraat 16-18, 7411 EP, Deventer, NL| do-vr-za-koopzondag 12.00-17.00 en verder op afspraak open|Internationale Kunstverkoop en Design 15 kunstenaars |tentoonstellingen |vergaderlocatie |[email protected] www.galeriekiek-kus.nl

  George Schriemer – Beeldend kunstenaar, in 1988 cum laude afgestudeerd als vrij schilder aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Groningen. Gedurende deze opleiding legde hij de basis voor zijn realistische schilderstijl en beeldverhaal, welke toen al vleugen van het absurdisme, symbolisme en surrealisme vertoonde. Exposeerde in grote galeries van Midden Nederland. Besloot in 1989 zijn heil te gaan zoeken in de illustratiewereld en heeft zich vanaf toen ontwikkeld tot een professioneel en succesvolle illustrator. Beide werelden hebben hem altijd aangesproken. Als illustrator maakte hij vele uiteenlopende illustraties voor bekende opdrachtgevers in binnen- en buitenland (waaronder boekomslagen voor o.a. Stephen King en De Kameleon). Daarnaast deed hij regelmatig portretopdrachten en realiseerde diverse muurschilderingen. Al deze creatieve jaren hebben hem een schat aan schilderservaring opgeleverd en is deze uiteindelijk weer gaan gebruiken toen hij halverwege 2015 het vrije schilderen weer ben gaan oppakken. Als hij zijn schilderijen moet omschrijven, komt hij uit op “verhalende stillevens”. Deze zijn uitgevoerd in dezelfde, maar zeer doorontwikkelde, surrealistische schilderstijl (olieverf op paneel), waarbij de symboliek en het absurdisme nog altijd een rol spelen in zijn beeldverhalen.

 • 10 september t/m 17 oktober 2020-Drifting Waters-Ilse Brul & Ed van Haren

  Vanaf 11 september is er een nieuwe tentoonstelling geopend op de eerste etage van Galerie KIEK-KUS met werken van ILSE BRUL– Schilderijen & ED VAN HAREN– Objecten. Welkom voor een openingsdrankje tussen 15.00-18.00! De schilderijen van Ilse Brul lijken op het eerst gezicht een veld van vlekjes en strepen vol kleur. Een speels samenspel van licht, kleur en beweging. Maar al snel is er een landschappelijke eenheid te zien. Via indrukken van duinen, zeewieren, bergpaden, water en open plekken gaat het met haar schilderen steeds meer over de direct voelbare energie van dat waar ze op inzoomt; de geur, kleur en biotopen van haar onderwerp. Ilse schildert voornamelijk in ei-tempera, aquarel en olieverf en tekent met inkt. Eigengemaakte tempera leent zich uitstekend om de zintuiglijke ervaring vorm te geven en geeft haar directe toegang om een schilderij vrijelijk op te zetten. Haar schilderij geeft hiermee een nieuwe ruimte weer die we mogelijk in de ziel herkennen maar niet eerder zo zagen. Het werk van Ilse Brul is o.a. opgenomen in collecties van de Rabobank, diverse Musea, opdrachten voor natuurorganisaties en particuliere collecties. Ed van Haren is geïnspireerd door de natuur. Vooral gedraaide vlakken komen telkens weer terug in zijn objecten. Denk dan aan de tordering van vleugels die hangen in de wind of van grassprieten die buigen onder een druppel dauw. Maar ook in lichamen van vogels, insecten of reptielen is die draaiing terug te vinden.Massieve bolle vormen worden afgewisseld met holle vormen. De combinatie met koper, messing, nylon en (spiegel)glas werkt vorm versterkend. Daarbij speelt de gelaagdheid van het materiaal een optisch spel met de vorm. Er ontstaat een door de kunstenaar gemaakte “nerf”. Door het principe van kruiselings verlijmen van de gezaagde platen in combinatie met zeer slijtvaste laklagen ontstaan kunstobjecten die zeer duurzaam zijn.Tentoonstelling vrijdag 11 september t/m zaterdag 17 oktober 2020. Vrijdag 11 september is er een openingsdrankje en een hapje tussen 15.00-18.00, in aanwezigheid van Ilse, Welkom allemaal!

 • 9 juli t/m 30 augustus 2020- Summer Treasures- Art & Design

  Met Summer Treasures die van 9 juli t/m 30 augustus 2020 te zien is, geeft Galerie Kiek-kus Deventer gedurende de komende periode een afwisselend programma. Er is werk te zien van o.a.: Zsuzsanna Gyorgyovics, Gertjan Scholte-Albers, Hans van Duyn, Anke van Westerlaak, Marijk Renia,Trynie Molhmann, Lolkje van der Kooi, Carol Mangan, Fred Steffens. Naast het diverse werk van de kunstenaars, zijn er ook steeds andere (kleine)schatten van bv Laura Zwanenveld te bewonderen die een a twee dagen( check social media!) in de galerie aanwezig zijn. Openingstijden: do, vr, za en 1e zondag v.d. maand: 12.00- 17.00 uur, en verder op afspraak: [email protected]. Galerie Kiek-Kus, Roggestraat 16-18, 7411 EP, Deventer, Nederland.

 • 9 mei t/m 27 juni 2020- Living water- Maud Queadvlieg & Meta Homan

  Maud Queadvlieg probeert in haar schilderijen steeds meer verbinding te maken met de wereld onder het wateroppervlak. De ingang van haar atelier vertegenwoordigt de grens naar een andere wereld die vergelijkbaar is met de grens tussen de wereld boven en onder water. Onder water betreed zij een stille wereld waar zij alleen kan zijn met haar gedachten. Op deze manier kan Maud gemakkelijk contact maken met de andere wereld en is zij er steeds meer van bewust dat we deel uitmaken van de natuur, maar een andere taal zijn gaan spreken. Door een verbinding te maken met de natuur onder water en haar vloeiende bewegingen probeert Maud deze taal weer te begrijpen.

  Meta Homan ontwerpt lichtobjecten .Organisch ritme van sleepsporen gevangen in strakke, starre vormen. Omsloten in scherp gerande, hoekige silhouetten van de stad ontplooit de natuur. Sleepsporen van schimmels en gebundeld licht, zoeken binnen de beperkte ruimtes naar hun eigen weg. Het licht ontsnapt door de openingen en kieren naar buiten en toont de prachtige kleuren van de sleepsporen van de natuur. In de perfect georganiseerde infrastructuur vormt dit het spoor in de zoektocht naar vrijheid en ruimte.

 • 6 maart t/m 5 april 2020- Fotografie- Jacobien de Korte

  Wij nodigen jullie van harte uit voor de nieuwe tentoonstelling op de eerste etage van onze Galerie KIEK-KUS in Deventer. Vrijdagmiddag 6 maart  om 16.00 -18.00 is de openingsborrel in aanwezigheid van de kunstenaar.

  Jacobien de Korte(1969) heeft grafische vormgeving gestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam (Willem de Kooning). Zij woont en werkt in zowel de Randstad als Midden Nederland. Haar autonome werk ontstaat vanuit persoonlijke gevoelens en ervaringen. Op verstilde, introverte wijze tracht ze begrippen uit te drukken zoals vervreemding, eenzaamheid,mysterie en melancholie. Met het streven naar wederzijdse herkenbaarheid, hoopt ze troost en begrip te bieden, alsook te vinden. Het printen van haar werk op fine art papier is hierbij een belangrijk onderdeel van het proces.

 • 18 januari t/m 23 februari 2020- KOPstukken- Anke van Westerlaak

  18 januari t/m 23 februari 2020 Tentoonstelling KOPstukken
  ANKE VAN WESTERLAAK


  Tentoonstellingsopening: zaterdag 18 januari inloop 15.30, om 16.00 uur is de feestelijke opening door Huub Eggen, co-organisator Science café en KOP-festival Deventer, auteur, wetenschapscommunicator.

  Anke van Westerlaak, in haar kunst gaat het over de relatie van de mens tot de in het wild levende dieren. Kunnen wij nog samenleven met wilde dieren of zien wij de natuur als een soort pretpark waar je op zondagmiddag heen gaat? Vinden wij de natuur lastig en beschouwen wij veel dieren en planten als een plaag of verlangen wij naar de wildernis waar wij ooit ook deel van uit maakten? Als veelzijdig kunstenaar maakt Anke objecten, grafiek, sieraden, installaties en animaties. Hierbij gebruikt zij graag wat deze tijd haar aanbiedt, zowel aan materialen en technieken als aan onderwerpen. Alles staat in dienst van het beeld dat zij voor ogen heeft. Techniek en materiaal gebruikt zij als middel om haar doel, het uiteindelijke kunstwerk, te bereiken. Nieuwe werken uit de serie Only people-Lonely people naast ‘Maskerade’, ‘Of mice and men’ en haar animaties, zijn tijdens deze tentoonstelling in Galerie Kiek-Kus Deventer te bewonderen. *18 januari t/m 23 februari 2020.

76. 9 juli t/m 30 augustus 2020Summer TreasuresArt & Design

Met Summer Treasures die van 9 juli t/m 30 augustus 2020 te zien is, geeft Galerie Kiek-kus Deventer gedurende de komende tentoonstellingsperiode een afwisselend programma. Kunst en Design van internationale kunstenaars: Zsuzsanna Gyorgyovics, Gertjan Scholte-Albers, Hans van Duyn, Anke van Westerlaak, Marijk Renia,Trynie Molhmann, Carol Mangan, Fred Steffens. Er ook steeds andere kunstschatten kort te bewonderen: bv Henk Stemerdink, Laura Zwanenveld ( 6 augustus zelf aanwezig van 11.00-17.00 uur! met kleine werkjes) . Openingstijden: do, vr, za en 1e zondag v.d. maand: 12.00- 17.00 uur, en verder op afspraak: [email protected]